ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΜΙΑΣ

"Αλέκος Κοντόπουλος"

Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών

Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών


Ένα Ταξίδι από την Αγιογραφία στη Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική


Η Δήμητρα Νατσκούλη «πατώντας» στην πλούσια Βυζαντινή παράδοση, ζωγραφίζει πορτρέτα και συνθέσεις, που εμπνέονται από ψυχικές καταστάσεις.
Τα έργα της δείχνουν προς μια διάσταση απλά απαλή, άχρονα άσπιλη. Αυτή η διάσταση βρίσκεται μέσα στον θεατή. Τα έργα είναι απλώς εκεί για να το καθρεφτίσουν.
Για τον λόγο αυτό, η Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική επιλέγεται εδώ, σαν το κατάλληλο εργαλείο, για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του ιερού που είναι αιώνια παρόν ή, του παρόντος που είναι αιώνια ιερό.
Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια εικαστική απόπειρα να διευρυνθεί η Βυζαντινή τεχνική πέρα από τις παραδοσιακές δομές της αγιογραφίας,. Παράλληλα, είναι μια βιωματική πρόταση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα εσωτερικό ταξίδι.
Το ταξίδι συνοδεύει η ομότιτλη ποιητική συλλογή που θα παρουσιαστεί στα εγκαίνια της έκθεσης από τον ζωγράφο κ. Θεόδωρο Μανωλίδη.
Την έκθεση θα τιμήσει με την παρουσία του ο συλλέκτης έργων τέχνης κ. Στέφανος Βορρές.

 


Η Δήμητρα Νατσκούλη σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης & Χορού στο Goldsmith College, University of London  ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Μελέτησε τη Βυζαντινή ζωγραφική δίπλα στον εικονογράφο Γιώργο Κόρδη και κατόπιν  με τον εικονογράφο και  street artist, Φίκο. Ζωγραφίζει και διδάσκει στην Αθήνα.

 


Διάρκεια έκθεσης: 19/05 έως  02/06/2017

Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στις 19:00

Τόπος Εκδήλωσης: Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας  «Αλ. Κοντόπουλος», αίθουσα «Αρχαίας αγοράς»

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 16:00 - 22:00, εκτός Κυριακής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22310-46887

email: galery@otenet.gr

Τόπος Εκδήλωσης: 
Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας
Αφίσες Εκδήλωσης: 
Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017 έως Παρασκευή, 2 Ιούνιος, 2017